До зими підготували 60% енергетичної інфраструктури Києва

Читать на русском
Минулої осені та взимку внаслідок ракетних атак рф було пошкоджено близько 63 відсотків енергетичних потужностей Києва. Наразі до опалювального сезону підготували вже 60 відсотків інфраструктури.
shutterstock.com

У середньому понад 60% усієї енергетичної інфраструктури Києва вже підготовлено до осінньо-зимового періоду.

Про це повідомив голова військової адміністрації столиці Сергій Попко.

Попко зазначив, що минулої осені та взимку внаслідок 15 ракетних атак росії було пошкоджено близько 63% енергетичних потужностей Києва.

«Але минула зима принесла нам, як лихо, так і досвід. Наші головні пріоритети цьогоріч – фізичний захист важливих об’єктів та відновлення енергетичної інфраструктури. В середньому, понад 60% всієї інфраструктури теж підготовлено. Виконано 70% гідравлічних випробувань на теплових мережах. Енергетики і комунальники проводять аварійно-відновлювальні та ремонтні роботи для відновлення працездатності київських ТЕЦ», – повідомив він.

Нагадаємо, днями новини про підготовку до опалювального сезону в Україні розповідав прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він повідомив, скільки вже відремонтовано атомних енергоблоків, об'єктів теплової та гідрогенерації, а також електромереж.

На кінець липня Україна накопичила приблизно 80% загальної кількості необхідних на зиму запасів вугілля та газу.

Раніше в уряді та ЗСУ попередили, що росія може знову обстрілювати об'єкти енергетичної інфраструктури. В «Укренерго» поки не можуть сказати сказати, чи повторяться блекаути через атаки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: