Шмигаль розповів, скільки газу та вугілля Україна накопичила на зиму

Читать на русском
У Кабміні підбили проміжні підсумки підготовки до майбутнього опалювального сезону. Прем'єр-міністр повідомив, що Україна вже накопичила приблизно 80% від необхідних запасів газу та вугілля. Окрім того, ведуться роботи з відновлення енергосистеми.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Україна накопичила приблизно 80% від загальної кількості необхідних на зиму запасів вугілля та природного газу.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 25 липня.

Шмигаль окреслив пріоритети Кабміну у підготовці до нового опалювального сезонуУряд визначив основні завдання, які необхідно виконати у рамках підготовки до нового опалювального сезону. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

«Ремонти ТЕЦ, котелень, теплових електростанцій відбуваються у плановому режимі. 11,7 млрд. куб. м газу вже завантажено до українських газосховищ. Це майже 80% потреб. На складах маємо в наявності 1,5 млн тонн вугілля, плануємо вийти на показник 1,8 млн тонн», – повідомив прем'єр.

Він закликав Міністерство відновлення, Міністерство енергетики, Укренерго та Нафтогаз максимально сконцентрувати зусилля та мобілізувати всі необхідні ресурси.

Крім того, Шмигаль підбив проміжні підсумки підготовки енергосистеми до майбутнього опалювального сезону.

«З початку року відремонтовано 14,5 тис. км повітряних ліній, низку підстанцій та електрообладнання... «Укренерго» виконала близько 60% запланованих робіт із відновлення мереж. Рухаємось чітко в межах графіків. У результаті плануємо додати до енергосистеми 1,7 ГВт потужності», – розповів Шмигаль.

Нагадаємо, нещодавно у Міненерго розповіли, скільки коштуватиме підготовка до наступного опалювального сезону.

А в «Укренерго» назвали чотири чинники, від яких залежить підготовка енергосистеми до майбутньої зими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: