В Україні скоротилася кількість шлюбів та почастішали розлучення – дані Опендатабот

Читать на русском
У перші шість місяців 2023 року українці зареєстрували на 17% менше шлюбів, ніж торік. Також аналітики Опендатабот зафіксували збільшення кількості розлучень.
Фото: helsinki.org.ua

У перші шість місяців 2023 року українці зареєстрували на 17% менше шлюбів, ніж торік.

Про це повідомляє платформа Опендатабот.

У яких країнах українці можуть одружитися чи оформити розлученняУкраїнці можуть розлучитися або укласти шлюб у дипломатичних установах у Польщі, Німеччині, Казахстані, Туреччині та Грузії. Докладніше – на інфографіці.

Так, у першому півріччі 2022-го в Україні було зареєстровано 103 903 нових сімей. А за шість місяців цього року – 86028.

Зазначається, що лише у двох областях – на Харківщині (+19%) та Сумщині (+6%) – збільшилась кількість реєстрацій шлюбів порівняно з минулим роком.

Водночас у більшості регіонів фіксується суттєве зменшення кількості реєстрацій. Найбільше показники впали у Запорізькій (-36%), Дніпропетровській (-34%) та Тернопільській (-32%) областях.

Платформа також зафіксувала збільшення кількості розлучень: з січня до червня зареєстровано 10139 випадків розірвання шлюбу. Це на третину (+33%) більше, ніж за відповідний період минулого року (7632).

«За кількістю розірвань шлюбів цього року лідирує столиця – 1678 розлучень. Це шоста частина всіх розлучень у країні. Порівняно з першим півріччям 2022 року їхня кількість зросла майже вдвічі — і на 14% порівняно з відповідним періодом 2021 року», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що для українців можуть запровадити нові правила під час розлучення.

Раніше ми також розповідали, що в Україні скоротилася народжуваність. З актуальними даними можна ознайомитись тут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: