У яких країнах українці можуть одружитися чи оформити розлучення

Читать на русском

Громадяни України, які зараз перебувають за кордоном, можуть за необхідності розлучитися чи одружитися на території іншої держави. Поки що така послуга доступна в обмеженій кількості дипломатичних установ, яким надали право вносити зміни до Державного реєстру актів цивільного стану. У яких містах українці можуть оформити шлюб чи розлучення – на інфографіці «Слово і діло».

Українці можуть розлучитися або укласти шлюб у дипломатичних установах у Польщі, Німеччині, Казахстані, Туреччині та Грузії. Докладніше – на інфографіці.
Шлюб та розлучення за кордономСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Найзручніше громадянам України одружуватися чи розлучатися на території Польщі та Німеччини.

У Польщі можна скористатися послугою у посольстві у Варшаві, у генеральних консульствах у Вроцлаві, Кракові, Любліні, а також у консульстві у Гданську.

У Німеччині такі послуги також доступні у п'яти містах: у посольстві України в Берліні, генеральних консульствах у Гамбурзі, Дюссельдорфі, Мюнхені та Франкфурті-на-Майні

Українці можуть оформити розлучення або одружитися у трьох містах Туреччини: у посольстві в Анкарі, генконсульстві в Стамбулі та консульстві в Анталії.

Також одружитися або розлучитися громадяни України можуть у посольстві України у Тбілісі (Грузія) або в Астані (Казахстан).

Варто зазначити, що користуватися послугами можна лише за умови легального перебування на території країни.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися скільки розлучень і шлюбів реєструють в Україні та інших країнах Європи.

Нагадаємо, на порталі «Дія» тепер можна подати заяву про шлюб. Можна вибрати час, формат та зал, де планується провести церемонію.

У «Дія» також пояснили, як отримати дублікат свідоцтва про шлюб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: