Для українців можуть запровадити нові правила під час розлучення

Читать на русском
В Україні можуть спростити правила розлучення. Рада ухвалила за основу відповідний законопроект.
фото freepik

В Україні можуть спростити правила розлучення. Верховна рада ухвалила за основу законопроект, який вносить зміни до Сімейного кодексу.

Як повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, на засіданні 10 серпня законопроект №5492 підтримали 232 парламентарії.

У яких країнах українці можуть одружитися чи оформити розлученняУкраїнці можуть розлучитися або укласти шлюб у дипломатичних установах у Польщі, Німеччині, Казахстані, Туреччині та Грузії. Докладніше – на інфографіці.

Якщо закон ухвалять і в другому читанні, то зміни до Сімейного кодексу дадуть можливість українцям розірвати шлюб під час вагітності дружини та протягом року після народження дитини.

У пояснювальній записці сказано, що закон повинен усунути перешкоди у реалізації права на шлюб та права на його розірвання. Крім того, він спрямований на попередження та захист осіб, які страждають від домашнього насильства.

До цього в Україні не можна було розлучатися у період вагітності дружини та протягом одного року після народження дитини.

При цьому діяв ряд винятків, при яких розлучення подружжю все ж таки давали:

  • якщо батьківство зачатої дитини визнано іншою особою;
  • якщо батьківство щодо дитини визнано іншою особою або за рішенням суду відомості про чоловіка як батька дитини виключено з актового запису про народження дитини;
  • коли один із подружжя вчинив протиправну поведінку, що містить ознаки кримінального правопорушення, щодо другого подружжя чи дитини.

Нагадаємо, рік тому повідомлялося про те, що українці стали частіше одружуватися і майже вдвічі рідше розлучатися.

«Слово і діло» пропонує подивитися, скільки шлюбів та розлучень реєструють в Україні та інших країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: