Послугу «єМалятко» переводять на постійну основу: що змінилося

Читать на русском
У Кабміні сьогодні ухвалили рішення, що тепер єМалятко включатиме до дев'яти державних послуг.
Фото Слово і діло

В Україні комплексну послугу «єМалятко» переводять на постійну основу, вона включатиме до дев'яти державних послуг.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну 11 серпня.

Скільки дітей щороку народжувалося в Україні за період незалежностіВ Україні через повномасштабну війну катастрофічно падає народжуваність. Скільки дітей щорічно з'являлося світ з моменту здобуття незалежності – на інфографіці.

«Переводимо на постійну основу комплексну послугу єМалятко. Новий порядок надання включає до дев'яти державних послуг. Від реєстрації народження до видачі «пакунку малюка»», – сказав прем'єр.

За його словами, послуга і надалі буде доступна у додатку «Дія». З 2020 року батьки дітей скористалися послугою майже 412 тисяч разів.

Шмигаль також розповів, що застосування принципу «гроші ходять за дитиною» розширять.

«Тепер батьки в усіх регіонах України будуть отримувати кошти на дитячий відпочинок напряму від держави. За державний кошт вони зможуть купити путівки в найкращі дитячі оздоровчі заклади. Це стосується малозабезпечених, багатодітних родин, дітей з інвалідністю», – уточнив голова Кабміну.

Нагадаємо, сьогодні Шмигаль розповів, як навчатимуться школярі з 1 вересня. Раніше повідомлялося, як скоротилася народжуваність в Україні від початку великої війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: