В Україні викрили схему торгівлі новонародженими за кордон: подробиці

Читать на русском
Зловмисники продавали дітей за суму від 50 до 70 тисяч євро, прикриваючись сурогатним материнством. Замовниками були іноземці.
фото ДПСУ

ДПСУ, поліція та СБУ викрили масштабну схему, за якою новонароджених дітей продавали іноземцям під виглядом сурогатного материнства.

Про це повідомила пресслужба МВС у четвер, 3 серпня.

Як повідомляється, злочинну схему організували два власники приватних клінік у Києві та Харкові, які залучили до «бізнесу» ще десять спільників - адвоката, перекладача, менеджера та медперсонал.

Сума за продаж немовляти становила від 50 до 70 тисяч євро.

«Злочинці підшуковували жінок у скрутному становищі, які погоджувалися стати сурогатними матерями. За це їм обіцяли 12 тис євро. Після пологів жінок змушували надавати неправдиві відомості при реєстрації дитини, відмовлятися від неї на користь іноземця та надавати дозвіл на її вивезення за кордон», – йдеться у повідомленні.

Зараз відомо мінімум про дев'ятьох немовлят, які були незаконно продані за кордон.

Всім учасникам схеми повідомлено про підозру, їм загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Пізніше стало відомо, що один із підозрюваних співорганізаторів злочинної організації під прикриттям сурогатного материнства – колишній правоохоронець, який раніше відповідав за боротьбу з організованою злочинністю та торгівлею людьми. Про це повідомив заступник керівника Київської міської прокуратури Олександр Кравець під час брифінгу 3 серпня.

Інші учасники – співробітники клінік, менеджери, адміністратори та адвокат.

Прокуратура проситиме арешт для експравоохоронця. До суду вже внесли відповідне клопотання.

Нагадаємо, з прикордонних територій Харківщини примусово евакуювали дітей через війну з рф. Також повідомлялося, що росія поставила план перед гауляйтерами щодо вивезення українських дітей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: