Одна з країн-учасниць зустрічі в Джидді хотіла залучити до переговорів росію – СМИ

Читать на русском
Делегація Туреччини на зустрічі з питань миру в Україні, яка відбулася в Саудівській Аравії, заявляла про необхідність залучити до переговорів представників росії. Про це повідомляє портал Hurriyet.
Фото: atlanticcouncil.org

Делегація Туреччини на зустрічі з питань миру в Україні, яка відбулася в Саудівській Аравії, заявляла про необхідність залучити до переговорів представників росії.

Про це повідомляє портал Hurriyet.

Єрмак анонсував два саміти щодо Формули миру, один із них – за участю росіїУкраїна має намір провести два саміти, присвячені питанню реалізації Формули миру. Про це повідомив глава Офісу президента Андрій Єрмак.

За даними журналістів, таку думку під час зустрічі висловлював головний радник президента Туреччини Акіф Чагатай Килич. Він вважає, що такий крок міг би вплинути на позицію росії щодо зернової угоди.

«Якщо росію не буде включено в пошук рішення, не буде ані результатів, ані рішення», - нібито сказав турецький представник.

Зазначається, що Німеччина виступила проти цієї пропозиції. Німецький представник заявив, що наразі включати Кремль у переговори некоректно.

Журналісти також стверджують, що нова зустріч із питань миру в Україні може відбутися саме у Туреччині у жовтні.

Нагадаємо, переговори у Джідді пройшли 5-6 серпня. У саміті взяли участь радники з національної безпеки та інші високопосадовці з приблизно 40 країн.

В Офісі президента вже заявили, що на переговорах звучали різні погляди на ключові принципи миру для України, проте всі присутні засвідчили прихильність принципам непорушності територіальної цілісності держав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: