Історія протистояння Пригожина та Шойгу ще не закінчена – ГУР

Читать на русском
Конфлікт між ватажком ПВК Вагнер Євгеном Пригожиним та керівником Міноборони рф Сергієм Шойгу нікуди не зник. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов.
Фото: Getty Images

Конфлікт між ватажком ПВК «Вагнер» Євгеном Пригожиним та керівником Міноборони росії Сергієм Шойгу нікуди не зник.

Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов у ефірі телемарафону.

Пригожин планував під час бунту взяти в полон Шойгу та Герасимова – WSJЄвген Пригожин під час заколоту планував взяти в полон голову Міноборони Сергія Шойгу та начальника Генштабу Валерія Герасимова.

За його словами, Пригожин ще може проявити себе, і багато наближених до Шойгу генералів, у тому числі начальника Генерального штабу рф Валерій Герасимов, це розуміють.

«Нічого не скінчилося, і історія Пригожин – Шойгу також не закінчилася. А те, що Герасимов останнім часом намагається імітувати активність, показувати, що він живий, молодий і все таке – це теж свідчить про те, що він боїться і переживає за своє майбутнє», – розповів Юсов.

Він також повідомив, що влада рф вже почала «шукати крайніх» серед військового керівництва та офіцерів, щоб звинуватити їх у провалі вторгнення в Україну.

«Військові, звісно, вже починають розуміти, що саме їх готують на цю роль. Їм це не подобається, тому вони намагаються якось відбиватися, огризатися, поки в такий тихий кулуарний спосіб», – резюмував представник ГУР.

Нагадаємо, нещодавно в британській розвідці повідомили, що все більше російських офіцерів висловлюють серйозне невдоволення військовим керівництвом рф.

Раніше в ГУР заявили, що Україна має у своєму розпорядженні дані про можливу підготовку нового бунту на території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: