У Косово сина президента Сербії змусили зняти футболку з «антикосовським написом»

Читать на русском
Сина сербського президента Александара Вучича Данила зупинили під час перебування у Косово й зобов’язали зняти футболку з антикосовським написом.
Фото: Ognen Teofilovski / Reuters

Данила Вучича, сина сербського президента Александара Вучича, зупинили під час перебування в частково визнаному Косово й зобов’язали зняти футболку з «антикосовським написом».

Про це пише косовське видання RTV Dukadini.

Стверджується, що поліцейські Косова затримали авто із сином президента Сербії, який був одягнений у футболку з написом «Здаватись не варіант». Правоохоронці попросили зняти футболку, назвавши напис «провокаційним».

За даними місцевих ЗМІ, Данила Вучича також бачили в місті Грачаниця в Косові в православному монастирі з нагоди святкування Видовдана – головного свята Сербії – без футболки з антикосовським написом.

Факт затримання свого сина підтвердив і сам Александр Вучич. Журналіст видання Danas спитав, чи справді правоохоронці зупиняли Данила Вучича, на що глава держави відповів, що вони робили це кілька разів.

«Це їхня робота. Тричі зупиняли, обшукували машину, приставали. Я вітаю Альбіна Курті (прем'єр-міністра Косово) за його мужність. Він не такий сміливий, коли він поруч зі мною, але добре. Коли посилають інших заробляти на чужих дітях, це нормально. Данил не маленький, він трохи сміливіший за Альбіна Курті», – наголосив Вучич.

Зазначимо, фраза «Здаватись не варіант» активно використовується президентом Сербії в публічних виступах – насамперед щодо Косова, аби показати, що Белград не піде на поступки в принципових питаннях, але й для боротьби з іншими «ворогами» – коронавірусом чи опозицією.

Нагадаємо, в ЄС погрожує вдатися до «рішучих заходів», якщо влада Косова не проведе перевиборів на півночі.

Також повідомлялося, що в Косово відбулися зіткнення з більш як 70 постраждалими. На ці події відреагували на НАТО.

Раніше Косово та Сербія погодили план дій щодо нормалізації відносин.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: