На фронті тестують новий український дрон-розвідник

Читать на русском
Бійці ЗСУ на фронті тестують новий безпілотник SpyGun, призначений для глибинної розвідки.
фото ГУР МОУ

Українські розвідники тестують новий безпілотник SpyGun, призначений для глибинної розвідки. Наразі БпЛА передали для тестування до зони бойових дій.

Про це повідомила пресслужба ГУР Міноборони України у вівторок, 8 серпня.

Шмигаль повідомив, скільки виділили грошей для інвестиції в українські БПЛАУкраїна цього року направить 40 млрд. гривень на інвестиції у вітчизняних виробників безпілотників.

Як повідомляється, український безпілотник SpyGun передано для тестування до зони бойових дій. Дрон призначений для глибинної розвідки, але при необхідності його можна використовувати для коригування вогню.

Цей БПЛА створили українські інженери та проектувальники з ініціативи підприємця, волонтера, тенісиста Юрія Голика та нині військовослужбовця ЗСУ Сергія Стаховського.

Дрон складається з двох БПЛА та наземної станції управління. Він оснащений сучасною системою радіоуправління із високим рівнем захисту від перешкод, а також системою автоматичного повернення до точки зльоту. Високі аеродинамічні характеристики дозволяють літаку-розвіднику планувати за вибраним маршрутом з вимкненим двигуном, заощаджуючи заряд акумулятора.

У ГУР розповіли, що SpyGun може літати без посадки до 120-160 хвилин, максимальна висота польоту становить 1500 метрів, робоча висота – 500-600 метрів, швидкість – 90 кілометрів на годину. Безпілотник оснащений курсовою онлайн-камерою та камерою GoPro. Запис фото та відео здійснюється на бортовий носій.

Також цей БПЛА відносно недорогий та швидкий у виробництві, з простим дизайном корпусу, що робить його непомітним у небі під час роботи.

Нагадаємо, у липні фонд Сергія Притули проводив мегасбір на БПЛА для розвідників ГУР. Також повідомлялося, що ЗСУ отримали ще 1700 дронів для контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: