Шмигаль повідомив, скільки виділили грошей для інвестиції в українські БПЛА

Читать на русском
Україна цього року направить 40 млрд. гривень на інвестиції у вітчизняних виробників безпілотників.
kmu.gov.ua

У 2023 році уряд виділив 40 млрд грн, які інвестує у вітчизняних виробників безпілотників.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на форумі, присвяченому роковинам проекту «Армія дронів», передає пресслужба Кабміну 26 липня.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

«Рік тому через ініціативу президента Володимира Зеленського UNITED24 ми зібрали понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників. На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів», – сказав він.

Прем'єр-міністр підкреслив, що цього року уряд виділив 40 млрд грн для інвестиції в українських виробників БПЛА, а також позбавився митних бар'єрів для ввезення запчастин та комплектацій. Крім цього, частка прибутку виробників дронів зросла до 25%.

Нагадаємо, у червні Володимир Зеленський підписав закони про податкові пільги для виробництва дронів в Україні. Також повідомлялося, що Норвегія передасть Україні тисячу своїх дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: