Зведення Генштабу: ЗСУ відбили ворожі атаки в районах п'яти населених пунктів

Читать на русском
У Генштабі повідомили, що протягом доби на фронті відбулося близько 20 бойових зіткнень. Російська армія намагалася наступати на чотирьох напрямках, усі атаки були відбиті Силами оборони України.
Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

За добу на фронті відбулося близько 20 бойових зіткнень. Російська армія намагалася наступати на чотирьох напрямках, усі атаки були відбиті Силами оборони України.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 8 серпня.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили атаки противника на околицях Кліщіївки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Краматорська, Маркового, Кліщіївки, Північного та Нью-Йорка Донецької області. Від ворожого артилерійського обстрілу постраждали понад 10 населених пунктів.

Війна, а не СВО: як часто путін називає агресію проти України забороненим словомПутін із середини минулого року став частіше вживати слова війна чи конфлікт замість СВО, говорячи про вторгнення в Україну. Статистика по місяцях – на інфографіці.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, ЗСУ успішно відбили атаки російських військ у районах Авдіївки та Сєвєрного Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районі Мар'їнки. Ворог завдав авіаційного удару в районі Красногорівки.

На Шахтарському напрямку ворог здійснив безуспішні спроби відновити втрачене становище у районі Старомайорського.

На Куп'янському напрямі українські воїни продовжують стійко тримати оборону. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Сіньківки та Котлярівки Харківської області та Новоселівського Луганської області.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Тернів, Серебрянки, Спірного та Веселого Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках окупанти обстріляли понад 25 населених пунктів. Водночас Сили оборони продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

У Генштабі повідомили, що протягом доби ворог завдав 3 ракетних та 47 авіаційних ударів, здійснив 55 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами.

Морський бій: динаміка знищення російських кораблів та катерівРосія втратила 18 кораблів та катерів за час повномасштабної війни, ще до 10 суден було пошкоджено. Динаміка – на інфографіці.

«Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, загинули та поранені серед цивільного населення, руйнування отримали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура», – йдеться у зведенні.

Крім того, росія продовжує незаконну інтеграцію тимчасово захоплених територій України у свій суспільно-політичний простір. Так, у населеному пункті Стульнєво Запорізької області, окупанти розпочали підготовку з питань агітації перед так званими «виборами» на захоплених територіях у єдиний день голосування в рф 10 вересня.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян 9 ударами по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А підрозділи ракетних військ та артилерії за добу вразили 2 пункти управління, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, склад боєприпасів та дві станції радіоелектронної боротьби ворога.

Нагадаємо, втрати російської армії за останню добу склали 560 військових, 10 танків, а також десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше повідомлялося, що за час повномасштабної війни росія зняла зі зберігання понад 40% старих радянських танків та бронетранспортерів на найбільшій базі законсервованої техніки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: