Агресія росії має наслідки далеко за межами Європи – Бербок

Читать на русском
Саміт у Саудівській Аравії показав, що російська агресія впливає на весь світ. Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.
Міністр закордонних справ Німеччини Анналена БербокФото: ostwest.tv

Саміт у Джідді показує, що російська агресія проти України має наслідки далеко за межами Європи. Таку думку висловила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок.

Про це вона сказала вона в інтерв'ю газеті Bild am Sonntag, інформує DW.

«Сигнал із Джидди такий: жорстока війна, яку веде росія, також торкається людей в Африці, Азії та Південній Америці. Тому що це має наслідки далеко за межами Європи: від майбутнього міжнародного порядку до питань енергетичної безпеки. Крім того, йдеться про зростання цін на зерно та глобальне продовольче постачання, яке росія так безжально погіршила», – сказала очільниця МЗС ФРН.

Також Бербок високо оцінила зусилля на саміті всіх країн.

«Кожен міліметр прогресу до справедливого та чесного миру приносить шматочок надії для народу України», – сказала Бербок.

Вона додала, що президент України Володимир Зеленський «показав дуже рішучий шлях для цього своєю формулою миру».

Міністерка наголосила, що всюди спільним розумінням має бути статут ООН.

Нагадаємо, 5 серпня у Саудівській Аравії стартували дводенні переговори щодо української формули миру, участь в яких взяли високопоставлені чиновники й дипломати з близько 40 країн. На саміті були присутні, зокрема, й представники Індії та Китаю. Росію туди не запросили.

Також 6 серпня повідомлялося, що учасники саміту досягли згоди з двох питань.

Союзники України переконані, що участь Китаю у зустрічі радників лідерів держав з української «формули світу» у Джидді конструктивна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: