Європейські посадовці назвали конструктивною участь Китаю у зустрічі в Джидді – FT

Читать на русском
Участь Китаю у зустрічі радників лідерів держав за українською формулою миру у Саудівській Аравії конструктивна, вважають союзники.
Китайський дипломат Лі ХуейФото: svoboda.org

Союзники України переконані, що участь Китаю у зустрічі радників лідерів держав щодо української «формули миру» в Джидді є конструктивною.

Про це пише Financial Times із посиланням на європейських посадовців.

Європейські посадовці кажуть, що Китай дав зрозуміти: він готовий брати участь у подальших міжнародних переговорах щодо врегулювання війни в Україні.

Зазначається, що союзники України привітали «конструктивну» участь Китаю в форумі у Саудівській Аравії, куди не запросили представників рф.

За даними FT, зустріч у Джидді завершилася в неділю без конкретних зрушень. Але присутність Пекіна, який раніше відмовився брати участь у подібних переговорах у Копенгагені, була сприйнята як перелом у бік Києва й стала головною подією серед учасників заходу.

Один з європейських дипломатів сказав, що Китай «здається конструктивним» і «прагне показати, що не слід ототожнювати його з росією».

«Сама присутність Китаю показує, що росія стає все більш і більш ізольованою», – сказав він.

Інший європейський посадовець сказав, що Китай «брав активну участь і позитивно поставився до ідеї третьої зустрічі на цьому рівні».

Нагадаємо, 6 серпня стало відомо, що учасники досягли згоди з двох питань на саміті у Джидді.

Також повідомлялося, що 5 серпня у Саудівській Аравії розпочався саміт з питань миру в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: