Суд дозволив затримати розшукувану експосадовицю «Центренерго»

Читать на русском
Антикорупційний суд підтримав прохання детектива НАБУ про надання дозволу на затримання підозрюваної експосадовиці держкомпанії.

Вищий антикорупційний суд надав дозвіл на затримання колишньої директорки департаменту з фінансово-економічних питань та енерготрейдінгу «Центренерго» Катерини Токар, яку НАБУ і САП підозрюють у зловживаннях на 176,8 млн грн.

Таке рішення 26 червня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Надати дозвіл на затримання підозрюваної (Катерини Токар – ред.) з метою її приводу для участі у розгляді клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриману на підставі ухвали особу не пізніше 36 годин з моменту затримання доставити до слідчого судді Вищого антикорупційного суду», – йдеться в рішенні.

Раніше НАБУ оголосило у розшук ексдиректорку департаменту «Центренерго» Катерину Токар.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру двом експосадовцям «Центренерго» та керівнику приватної компанії у зловживаннях на 176,8 млн грн. За інформацією «Слово і діло», йшлося про ексчлена «Центренерго» Олександра Уварова та ексдиректору департаменту «Центренерго» Катерину Токар, а також керівника приватної компанії «Юнайтед Енерджі» Андрія Короткевича-Лещенка. Уварову та Токар про підозру повідомили заочно.

За даними слідства, у 2020 році ПАТ «Центренерго» уклав угоду про продаж електроенергії ТОВ «Юнайтед Енерджі»-переможцю аукціону. Через невідбір законтрактованої за цими угодами електроенергії компанія-переможець мала сплатити штраф. Аби цього уникнути, з ПАТ заднім числом уклали додаткові угоди: виключили з основних угод положення про дозволені межі відхилення від обсягів відібрання електроенергії.

Такі зміни дозволили згаданому ТОВ відбирати будь-який обсяг електроенергії, незважаючи на те, що за умовою проведених аукціонів відібрання договірного обсягу електроенергії мало бути гарантоване. У результаті цих дій ПАТ не отримало 176,8 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: