ЗМІ з'ясували, компанії якої країни сплатили податків до бюджету рф більше за всіх у ЄС

Читать на русском
У 2022 році вони заплатили у вигляді податків до російського бюджету 402 мільйони доларів. Це рекордний показник серед усіх країн ЄС.
Getty Images

Німецькі компанії протягом минулого року перерахували в російський бюджет більше грошей, ніж фірми з будь-якої іншої країни ЄС.

Про це повідомляє Телеграм-канал видання Bild.

До початку вторгнення в Україну на території росії працювала 371 німецька компанія. Нині їхня кількість скоротилася, проте вона досі залишається значною - свою діяльність у РФ продовжують 262 компанії з Німеччини.

Зазначається, що у 2022 році вони заплатили у вигляді податків до російського бюджету 402 мільйони доларів. Це рекордний показник серед усіх країн ЄС. Більшу суму як податкові відрахування віддали тільки компанії зі США.

При цьому, вести бізнес із росією досі законно: під заборону потрапляють тільки певні товари та послуги. Мова йде про аудит, IT-консалітнг, імпорт і купівля нафти, розкішних автомобілів, ювелірних виробів, а також товарів для аерокосмічної промисловості.

Багато німецьких компаній після початку повномасштабної війни проти України пішли з Росії - серед них Siemens, Daimler і Wella.

Водночас такі фірми, як Metro, Bayer, BMW, Hochland, Robert Bosch, Knauf Gips та інші продовжують заробляти у рф і виплачують податки в бюджет країни. Частина німецьких компаній, що залишилися, скористалися відходом конкурентів і збільшили свій оборот.

Нагадаємо, що вже 25 провідних компаній світу потрапили до переліку міжнародних спонсорів війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: