День Повітряних Сил ЗСУ: Зеленський та Залужний привітали захисників

Читать на русском
6 серпня в Україні відзначають День Повітряних Сил ЗСУ. Наших військових привітали Володимир Зеленський, Валерій Залужний та Микола Олещук.
mil.in.ua

Сьогодні, 6 серпня, у першу неділю останнього місяця літа, в Україні відзначають День Повітряних Сил ЗСУ.

Свято було запроваджено указом президента у 2007 році.

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний привітав бійців та опублікував відео з нагоди святкування Дня Повітряних Сил ЗСУ.

На відео показано роботу українських захисників неба.

«Вони героїчно ведуть протиповітряні бої, відбивають масовані ракетні авіаційні удари, захищають повітряний простір нашої держави, вони тримають небо. Із Днем повітряних Сил ЗС України», – йдеться у привітанні від Залужного.

Повітряні сили ЗСУ привітав президент України Володимир Зеленський. Він заявив, що країна пишається ними.

«Вже понад 14 тисяч бойових вильотів нашої авіації за час війни. Кожен – це героїзм. Кожен – це результат для України. Кожен – це наближення нашої перемоги. Я дякую всім воїнам українських Повітряних сил – усім воїнам-авіаторам, нашим зенітникам, фахівцям радіотехнічних військ! Слава вам! Слава Україні!», – сказав Зеленський.

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук також привітав воїнів із професійним святом.

В своєму відео він подякував кожному воїну за мужність на війні. Олещук зазначив, що за час війни Повітряні Сили знищили понад 3500 повітряних цілей ворога: 350 літаків та вертольотів, 1200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад 2000 безпілотників та 13 «Кинджалів».

Українські льотчики здійснили понад 14 тисяч бойових вильотів, знищуючи окупантів як у небі, так і на землі.

«Дякую кожному пілоту, який сьогодні збиває ворога ще на радянському літаку, але сподіваюся скоро пересяде на F-16. Кожному зенітнику, який воює чи то на Patriot, чи то на старій С-300, кожному інженеру, медику, зв'язківцю, розвіднику, курсанту та солдатові», — сказав Командувач Повітряних Сил.

Нагадаємо, сьогодні повідомлялося, скільки цілей знищили сили ППО з вечора 5 серпня. Президент Володимир Зеленський заявив про пошук ППО для півдня України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: