У 9 населених пунктах Донеччини проведуть примусову евакуацію дітей

Читать на русском
На Донеччині найближчим часом з деяких районів масованих обстрілів планується вивезти ще 130 дітей.
Getty Images

На Донеччині буде проведено примусову евакуацію – з районів масованих обстрілів планується вивезти ще 130 дітей.

Про це повідомляє Мінреінтеграція 5 серпня.

Скільки дітей щороку народжувалося в Україні за період незалежностіВ Україні через повномасштабну війну катастрофічно падає народжуваність. Скільки дітей щорічно з'являлося світ з моменту здобуття незалежності – на інфографіці.

«Ще у дев'яти населених пунктах Донеччини оголошено примусову евакуацію дітей. Відповідне звернення Донецької ОДА було розглянуте на засіданні Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану», – йдеться у повідомленні.

Ці населені пункти знаходяться поблизу районів ведення бойових дій. Йдеться про Ямпiль, Зарiчне, Торське, Opixyвaтку, Никонорiвку, Малинiвку, Тихонiвку, Васютинське та Рай-Олександрiвку. Через складну безпекову ситуацію та ворожі обстріли звідти буде примусово евакуйовано 130 дітей.

Штаб також розглянув питання щодо стану евакуації цивільного населення із Сумської області.

«Зараз із 5-кілометрової небезпечної зони там уже евакуйовано 1718 осіб, у тому числі 228 дітей. У 21 населеному пункті людей не залишилося», – повідомляє Мінреінтеграції.

Евакуаційні заходи продовжуються.

Нагадаємо, у Харківській ОВА розповіли, чи проводитимуть евакуацію із Куп'янського району. Раніше на Харківщині евакуювали дітей із небезпечних районів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: