З прикордонних територій Харківщини примусово евакуюють дітей

Читать на русском
З дев’яти населених пунктів Вовчанської територіальної громади у Харківській області влада примусово евакуює дітей через небезпеку.
donbasssos.org

З дев’яти населених пунктів Вовчанської територіальної громади у Харківській області влада примусово евакуює дітей через небезпеку.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в етері національного телемарафону.

За його словами, в обов’язковому порядку евакуюють 194 дитини з дев’яти населених пунктів Вовчанської територіальної громади. Їх хочуть вивезти за межі області, однак більшість не хоче виїжджати далі Харкова.

«Днями на Раді оборони області ухвалили рішення щодо обов’язкової евакуації дітей із Вовчанської територіальної громади, 9 населених пунктів. Ми маємо вивезти 194 дитини. Попередньо це буде місто Харків, далі будемо людей опитувати, де б вони хотіли бути», – відзначив голова ОВА.

Синєгубов відзначив, що в ОВА зарезервували місця для дітей як у Харкові, так і в інших областях, зокрема на Полтавщині та Рівненщині.

Очільник області додав, що ворожі війська наразі сконцентровані по лінії кордону з рф і на півночі, і на північно-східному напрямку. На Куп’янському напрямку ворог нарощує свій потенціал і намагається переходити від висування просто диверсійно-розвідувальних груп до масштабних штурмових дій.

Нагадаємо, ООН внесла росію до «списку ганьби» за вбивства українських дітей та використання їх в якості живого щита.

Тоді як Британія запровадила санкції проти чиновників рф, причетних до депортації дітей з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: