У Повітряних силах розповіли, чим росія атакуватиме Україну восени

Читать на русском
Військові припускають, що восени російська армія випускатиме по Україні більше дронів, ніж ракет.
скріншот з відео

Восени росіяни можуть знову активізувати удари по енергетичній інфраструктурі України. Але цього разу ворог випускатиме більше дронів, ніж ракет.

Про це розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 4 серпня.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

За його словами, у вересні 2022 року, коли почалися активні обстріли нашої енергосистеми, росіяни мали великий стратегічний запас далекобійних і високоточних ракет. Протягом війни окупанти завжди атакували цими ракетами, а критична інфраструктура була атакована крилатими ракетами.

«Вони цей запас використали восени та взимку минулого року. Тому, мабуть, варто очікувати більше атаки дронів, ніж ракет. Тому що такого запасу ракет, який був торік, вони не мають», – сказав Ігнат.

Він зазначив, що сьогодні інтенсивність збиття силами ППО ворожих ракет та безпілотників у деяких випадках досягла 100%. Однак ця цифра завжди різна, тому що все залежить від регіону.

За час повітряних атак нашої критичної інфраструктури взимку 2022-2023 року було збито близько 750 дронів-камікадзе і таку ж кількість крилатих ракет, додав представник Повітряних сил.

Нагадаємо, у Повітряних силах уже припускали, що атаки на енергооб'єкти України ще повторяться. Також повідомлялося, які ракети ще виробляють у росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: