Влада рф назвала кількість вивезених з України дітей

Читать на русском
З початку повномасштабного вторгнення росія вивезла з території України понад 700 тисяч дітей. Про це йдеться у доповіді уповноваженої країни-окупанта з прав дитини Марії Львової-Бєлової.
Фото: Главком

З початку повномасштабного вторгнення росія вивезла з території України понад 700 тисяч дітей.

Про це йдеться у доповіді уповноваженої країни-окупанта з прав дитини Марії Львової-Бєлової, яку цитує Радіо Свобода.

День захисту дітей: скільки маленьких українців постраждали від російської агресіїУ День захисту дітей – основні цифри, що свідчать про вплив повномасштабної російської агресії на українських дітей.

За даними окупантів, за останні півтора роки росія «прийняла» близько 4,8 мільйонів жителів України, з них понад 700 тисяч - неповнолітніх.

Крім того, країна-окупант депортувала близько 1,5 тисячі вихованців установ для дітей-сиріт або батьків, які залишилися без піклування.

Львова-Бєлова заявила, що 288 дітей з окупованої частини Донецької області віддали в російські прийомні сім'ї. У той же час діти з окупованої Луганщини, як стверджується, повернулися до своїх установ, проте згодом 92 дитини також були влаштовані в прийомні сім'ї окупантів.

Раніше повідомлялося, що з окупованих територій росіяни вивезли сотню українських дітей до таборів рф для участі у «культурно-освітніх заходах».

Протягом липня росіяни вивезли близько 280 дітей із тимчасово окупованого Антрацитівського району Луганської області до «козачого кадетського корпусу» в республіці Калмикія.

Наприкінці червня Україною було верифіковано 19,5 тисяч дітей на території країни-агресора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: