В Одесі викрили військового чиновника, який вимагав «відкати» за ремонт казарм ЗСУ

Читать на русском
СБУ викрила масштабну корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні. За даними правоохоронців, глава управління вимагав відкат за ремонт казарм для ЗСУ.
Фото: t.me/SBUkr

Служба безпеки України викрила масштабну корупційну схему в одеському військовому квартирно-експлуатаційному управлінні.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

За даними правоохоронців, голова управління вимагав понад 400 тисяч грн «відкату» від представників місцевої ремонтно-будівельної компанії, які мали провести освітлення до будівель військового містечка для українських захисників.

Розмір хабаря становив 20% від загальної суми договору. Глава управління мав отримати гроші від свого підлеглого, який виступив посередником у цій справі.

«Співробітники СБУ затримали посередника «на місці злочину» при отриманні ним усієї суми неправомірної вигоди від підрядників», – йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України, вирішується питання щодо обрання для нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, продовжується розслідування для притягнення до відповідальності керівника військового квартирно-експлуатаційного управління, а також керівника афілійованої комерційної структури, який допомагав зловмисникам виводити хабарі «у тінь».

Нагадаємо, у Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ.

Також у столиці ліквідували друкарню, де підробляли довідки про непридатність до військової служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: