Привласнив 10 млн гривень для ЗСУ: на Сумщині судитимуть депутата

Читать на русском
Депутат міськради та його спільники організували шахрайський благодійний фонд для збору на потреби ЗСУ.
фото Нацполіція

Депутат міськради із Сумської області організували шахрайський «благодійний фонд» для збору на потреби ЗСУ. Зловмисникам вдалося зібрати 10 млн. грн.

Про це повідомляє Нацполіція України.

Нардепу повідомили про підозру у шахрайстві – подробиціНардепа Сергія Алєксєєва підозрюють у тому, що він за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю сприяти в уникненні екстрадиції.

Організатором злочинної схеми був депутат міської ради із Сумської області. Він найняв менеджерів та операторів, які працювали у фіктивних офісах. Ці співробітники телефонували бізнесменам, просили допомогти придбати конкретні товари для військових та надавали реквізити підконтрольній благодійній організації.

В результаті шахраї зібрали понад 10 мільйонів гривень. Щоб приховати свою злочинну діяльність, вони лише піввідсотка від зібраної суми передали на ЗСУ, а решту грошей привласнили собі.

Було проведено обшуки у Київській, Дніпропетровській, Сумській областях та місті Києві. В результаті було вилучено оргтехніку, мобільні телефони, гроші та документи у підозрюваних. Також було заблоковано рахунки фонду та пов'язаних з ним контрагентів.

Організатору злочину та сімом його спільникам оголосили про підозру у створенні злочинної організації (ч. 1,2 ст. 255 ККУ) та шахрайстві (ч. 3,4 ст. 190 ККУ).

Матеріали справи направлено до суду. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві затримали шахрая, який виманював гроші у родичів зниклих бійців ЗСУ. Також нещодавно повідомлялося, що нардепу повідомили про підозру у шахрайстві.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: