Поліція та гвардійці зможуть збивати ворожі БПЛА: Зеленський підписав закон

Читать на русском
Зеленський підписав закон про надання правоохоронцям права збивати БПЛА за порушення ними повітряного простору України.
Фото 24 каналу

Президент Володимир Зеленський підписав закон про надання Нацполіції та Нацгвардії права збивати безпілотні літальні апарати у разі порушення повітряного простору України.

Про це повідомляється на сайті Ради. Законопроект №8185 повернуто до парламенту за підписом Зеленського 31 липня.

Атаки іранських дронів: скільки «шахедів» збивають сили ППОДинаміка знищення іранських дронів-камікадзе в Україні з вересня минулого року – на інфографіці.

Цей документ регулює питання застосування безпілотних повітряних суден у правоохоронній діяльності та протидії їх незаконному використанню.

Законопроект розширює повноваження Нацгвардії, Нацполіції, Держприкордонслужби, СБУ щодо застосування ними спеціальних засобів (пристроїв) для перехоплення сигналів дистанційного керування безпілотниками, пошкодження або знищення їх у разі порушення повітряного простору України під час охорони державного кордону, критично важливих об'єктів інфраструктури та зонах із особливим режимом.

У документі сказано, що БПЛА заборонено використовувати над будинками поліцейських відділень, Служби безпеки та об'єктами прикордонної служби і в період дії воєнного стану, і після його завершення.

Документ забороняє здійснювати польоти БПЛА над прикордонною смугою, за винятком випадків, визначених Кабміном, пунктами пропуску (контролю) через держкордон та контрольними пунктами в'їзду-виїзду, об'єктами Держприкордонслужби.

Крім того, для протидії диверсії та злочинності в окремих місцевостях можуть використовуватись засоби та пристрої для тимчасового обмеження доступу до інтернету та використання мобільного зв'язку.

Нагадаємо, голова Кабміну Денис Шмигаль повідомив, скільки виділили грошей для інвестиції в українські БПЛА. Також повідомлялося, що ЗСУ отримали ще 1700 дронів для контрнаступу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: