Зеленський ветував закон про виділення півмільярда гривень на музей Голодомору

Читать на русском
Закон про виділення 573,9 млн гривень на завершення будівництва музею Голодомору повернуто до Ради з пропозиціями Зеленського.
vechirniy.kyiv.ua

Президент Володимир Зеленський наклав вето на закон «Про внесення змін до додатку №3 до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», яким пропонується виділити 573,9 млн гривень на завершення будівництва музею Голодомору.

Про це йдеться у реєстраційній картці законопроєкту №9437.

Там зазначено, що закон повернуто до Верховної Ради на розгляд із пропозиціями президента. Тесту пропозицій Зеленського на сайті парламенту поки що немає.

Нагадаємо, що депутати ухвалили цей закон 13 липня. Цього року мало бути завершено реалізацію проекту першої черги будівництва в повному обсязі: технологічний ствол з його гідроізоляцією; благоустрій та освітлення території внутрішнього двору; зведення пандусу у парку; внутрішні оздоблювальні роботи у офісній частині будівлі «Свічка пам'яті»; монтаж обладнання відеоспостереження та зовнішнього освітлення.

Зазначимо, що наприкінці 2021 року, до повномасштабної війни, Зеленський доручав уряду завершити реконструкцію першої черги та будівництво другої черги Національного музею Голодомору.

Щодо новин про визнання світом Голодомору геноцидом українського народу: цього тижня таке рішення ухвалив Сенат Італії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: