У Фінляндії та Норвегії виявили спалахи пташиного грипу

Читать на русском
Норвегія і Фінляндія стикаються зі спалахами пташиного грипу цього року, які вбили тисячі чайок та інших видів, обмежили поїздки в деяких районах.
Фото: pixabay.com

Цього року Норвегія та Фінляндія зіткнулися з рекордною кількістю спалахів пташиного грипу у кількох регіонах.

Про це повідомляє Reuters.

Повідомляється, що через пташиний грип загинули тисячі чайок та інших видів тварин. У деяких районах було введено обмеження на поїздки.

В Україні скасовують COVID-карантин: коли інші країни оголошували про завершення пандеміїКарантин через коронавірус скасовують в Україні 1 липня. Коли про завершення пандемії заявили в інших країнах – на інфографіці.

Так, в арктичному місті Вадсо, що входить до губернії Фіннмарк у Норвегії, офіційні особи заявили про зібрання понад 10 тисяч мертвих птахів у цьому районі. Також відомо, що у четверг Норвезьке управління безпеки харчових продуктів запровадило заборону на поїздки, що охоплюють три заповідники.

За словами головного ветеринарного лікаря Норвезького управління безпеки харчових продуктів Оле-Херман Тронеруда, цьогорічні спалахи, що спостерігаються в різних місцях Фіннмарка, набагато більше, ніж минулого року в Норвегії.

У Фінляндії також заявили, що штам H5N1 наразі виявлено на 20 звірофермах порівняно з 12 раніше цього тижня.

Раніше в ООН попередили, що вірус пташиного грипу може легше адаптуватися для зараження людей.

Нагадаємо, у МОЗ заявили, що восени може бути нова хвиля захворюваності на COVID.

У травні ВООЗ оголосила про закінчення пандемії COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: