Восени може бути нова хвиля захворюваності на COVID – МОЗ

Читать на русском
Вірус не зник, і восени в Україні може бути чергова сезонна хвиля захворюваності на коронавірус.
Фото Слово і діло

В Україні після офіційного скасування карантину з 1 липня почав знижуватися рівень охоплення вакцинацією від коронавірусу. Якщо ця тенденція продовжиться, то вже восени можна чекати на сплеск захворюваності.

Про це повідомила пресслужба МОЗ.

В Україні скасовують COVID-карантин: коли інші країни оголошували про завершення пандеміїКарантин через коронавірус скасовують в Україні 1 липня. Коли про завершення пандемії заявили в інших країнах – на інфографіці.

У міністерстві звертають увагу, якщо темпи вакцинації продовжуватимуть знижуватися, то восени медична система може зіткнутися з новим сплеском інфікування.

«Рівень охоплення щепленням проти COVID-19 з початку літа знижується. В Україні станом на 15 липня понад 870 тис. осіб не отримали другої дози вакцини проти COVID», – сказано в повідомленні.

Загальний рівень охоплення щепленням по Україні залишається нижчим за 70% серед загального населення та 30% – серед українців віком від 60 років.

«Під час пандемії карантинні заходи спрацювали ефективно, і надалі від кожного з нас залежить, чи доведеться знову повертатися до них у разі збільшення кількості випадків. Вірус не зник, і восени ризикуємо побачити чергову сезонну хвилю захворюваності», – зазначив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

МОЗ радить зробити щеплення людям, які мають ослаблений імунітет або супутні захворювання, які старші за 60 років, або перебувають у групі ризику.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня 2023 року скасували карантин через коронавірус, який діяв понад 3 роки. А майже рік тому МОЗ оновило правила вакцинації від COVID.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: