Україна отримає 100 млн доларів від Катару: на що їх витратять

Читать на русском
Уряд Катару надасть Україні 100 мільйонів доларів фінансової допомоги. Прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що кошти будуть направлені на гуманітарні потреби та економічну допомогу.
Фото: t.me/Denys_Smyhal

Уряд Катару надасть Україні 100 мільйонів доларів фінансової допомоги.

Про це стало відомо після переговорів глави Кабміну Дениса Шмигаля із прем'єром Катару Мухаммадом Аль Тані.

Шмигаль повідомив, що кошти будуть спрямовані на гуманітарні потреби та економічну допомогу.

Гроші, серед іншого, підуть на відновлення у сфері медичного забезпечення, освіти, гуманітарного розмінування та інших важливих соціальних та гуманітарних проектів.

Під час переговорів прем'єри обох країн також обговорили поновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи, Формулу миру та повернення українських дітей, яких незаконно вивезла росія.

«Домовилися тісно співпрацювати у рамках Спільної міжурядової комісії з економічного, торговельного та технічного співробітництва. А також утворити інші спеціалізовані робочі групи та комісії з напрацювання питань у різних сферах: від високих технологій та діджиталізації до постачання питної води у тих регіонах України, де це потрібно», – написав Шмигаль у Telegram.

Нагадаємо, на початку травня МЗС Катару потрапило у скандал через свою заяву про те, що вибух дрону над Кремлем нібито може спричинити подальшу ескалацію війни росії проти України.

Раніше повідомлялося, що Катар виділив 5 млн доларів Міністерству охорони здоров'я в рамках ініціативи United24. Кошти направили на закупівлю машин швидкої медичної допомоги.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: