Південна Корея збільшить військову та гуманітарну допомогу Україні до $150 мільйонів

Читать на русском
Уряд Республіки Корея минулого року виділив 100 млн доларів на підтримку України. Цього року відповідна підтримка становитиме 150 млн.
AP Photo

Республіка Корея цьогоріч збільшить допомогу Україні до 150 млн доларів. Йдеться не тільки про військову, але й про гуманітарну допомогу від азійської країни.

Про це лідер Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив на брифінгу після переговорів із президентом Володимиром Зеленським, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Минулого року ми надавали і бронежилети, і шоломи, і іншу необхідну амуніцію. Сподіваємося, що цього року рівень нашої допомоги буде набагато більшим... Уряд Республіки Корея минулого року виділив 100 млн доларів на підтримку України. Цього року ця підтримка становитиме 150 млн», - сказав Юн.

Він додав, що Корея також розгляне можливість надання Світовим банком 10 млн доларів на підтримку України.

Президент Кореї поінформував, що під час перемовин із Зеленським багато уваги приділялося повоєнному відновленню України та співпраці у цій сфері. Зокрема, Корея планує виділяти кошти на відновлення інфраструктури, допомогу підприємництву, відбудову системи освіти.

Нагадаємо, що сьогодні, 15 липня, президент України Володимир Зеленський зустрівся з лідером Південної Кореї Юн Сок Йольом.

Раніше ми повідомляли, що уряд Південної Кореї виділив Збройним силам України пакет нелетальної військової допомоги перед самітом НАТО у Вільнюсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: