Катар перерахував 5 мільйонів доларів Україні: на що підуть кошти

Читать на русском
У відомстві зазначили, що кошти будуть спрямовані на закупівлю машин швидкої медичної допомоги, а також наркозно-дихальних апаратів.
Anadolu

Катар виділив 5 млн доларів Міністерству охорони здоров'я України у рамках ініціативи United24. Кошти підуть на закупівлю машин швидкої медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Як зазначили у відомстві, кошти будуть спрямовані на закупівлю машин швидкої медичної допомоги, а також наркозно-дихальних апаратів для проведення інгаляційної анестезії під час хірургічних втручань у медзакладах.

«Уперше за два місяці роботи United24 на медичну допомогу був зроблений внесок від великого фонду. Такі пожертви від фондів критично важливі для нас, адже ми розуміємо, що одним платежем можемо закрити велику потребу», – прокоментував міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Водночас, очільник МОЗ подякував фонду за суттєвий внесок у порятунок життів та запросив інші організації до взаємодії.

Напередодні у НБУ розповіли, скільки фінансової допомоги отримала Україна з початку війни.

Нагадаємо, що Україна планує до кінця 2022 року укласти з Міжнародним валютним фондом нову угоду про фінансову допомогу. Передбачається отримати від 15 до 20 мільярдів доларів з можливістю їх виплати протягом двох або трьох років.

При цьому Україна обговорює з Міжнародним валютним Фондом, і низкою інших міжнародних фінансових організацій можливість переглянути графік виплат за зовнішнім державним боргом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: