ВР ухвалила законопроект про відбір суддів до КСУ

Читать на русском
Цей законопроект уточнює положення щодо конкурсного відбору кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України.
фото КСУ

Верховна рада на сьогоднішньому засіданні підтримала у другому читанні законопроект №9322, що уточнює конкурсний відбір кандидатур на посаду судді КСУ.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Чим займається Конституційний суд України та що в ньому треба змінитиКонституційну кризу, яка визрівала ледь не з часів створення Конституції, на жаль, неможливо подолати простими рішеннями.

«Парламент схвалив у другому читанні №9322 – уточнення положень про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України», – написав Железняк.

За законопроект проголосували 293 народні депутати.

За словами Железняка, ухваливши відповідне рішення, Рада виконала першу рекомендацію Європейської Комісії для членства України в ЄС.

До закону додали норму, що посилює роль міжнародних експертів у відборі кандидатів.

Тепер, якщо у зв'язку з однаковою кількістю голосів «за» та «проти» Дорадча група експертів не може ухвалити рішення, проводиться повторне голосування.

«У разі однакової кількості голосів «за» і «проти» під час такого повторного голосування голоси трьох членів Дорадчої групи експертів, з яких принаймні двоє запропоновані міжнародними організаціями чи Європейською комісією «За демократію через право», є вирішальними»», - написав Железняк.

Нагадаємо, рік тому ексглаву КСУ Олександра Тупицького заочно заарештували. Також повідомлялося, що КСУ визнав конституційним закон, який зобов'язує УПЦ МП змінити назву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: