КСУ визнав неконституційною одну з підстав для закриття кримінальних проваджень

Читать на русском
Орган конституційної юрисдикції визнав, що один з пунктів статті кримінального процесуального законодавства не відповідає конституції.

Конституційний суд України визнав неконституційним пункт Кримінального процесуального кодексу, який дозволяв закривати кримінальне провадження в разі скасування відповідальності за злочин (пункт 4 частини 1 статті 284 КПК).

Про це повідомляє прес-служба суду.

«8 червня другий сенат Конституційного суду України ухвалив рішення у справі за конституційною скаргою Кротюка Олександра Володимировича щодо відповідності Конституції України положення п. 4 ч. 1 ст. 284 КПК України, згідно з яким кримінальне провадження закривається в разі, якщо «набрав чинності закон, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння, вчинене особою». Суд визнав оспорюваний припис Кодексу таким, що не відповідає Конституції України», – йдеться у повідомленні.

Як стверджують у КСУ, суддею-доповідачем у цій справі був Віктор Городовенко. Повний текст рішення буде оприлюдненого 9 червня.

Нагадаємо, колишнього керівника КСУ Олександр Тупицького оголосили у міжнародний розшук. Раніше ми писали про те, що Тупицький незаконно виїхав за кордон, і Державне бюрл розслідувань розслідує, як йому це вдалося.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: