Рабіновича незабаром можуть оголосити у розшук

Читать на русском
Колишнього нардепа ОПЗЖ Вадима Рабіновича, якого підозрюють у держзраді, оголосять у розшук.
Фото: zagittya.com.ua

Колишнього нардепа від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича, якого підозрюють у держзраді, оголосять у розшук.

Про це в ефірі телемарафону 26 липня заявила радник із комунікації Державного бюро розслідувань Тетяна Сап'ян.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

«Ми звернулися по юридичну допомогу і таким чином передали йому підозру. Наступні етапи - це обрання запобіжного заходу і також оголошення у розшук», – повідомила вона.

Нагадаємо, ДБР повідомило колишнього депутата від партії ОПЗЖ Вадима Рабіновича про підозру в державній зраді. Відповідний правовий запит про міжнародну правову допомогу було направлено Ізраїлю. Україні відомо, що Рабінович знаходиться на території цієї держави.

Рабінович уже не є громадянином України, але, за даними слідства, як нардеп він поширював серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію.

Підозру в держзраді ексдепутату оголосили після проведення низки експертиз, зокрема лінгвістичних.

Влітку минулого року президент Володимир Зеленський позбавив Рабіновича громадянства України, а у листопаді парламент достроково забрав у нього депутатський мандат.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: