Апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок екссудді Чаусу

Читать на русском
Апеляційна інстанція відкрила провадження за скаргою сторони захисту на засудження колишнього служителя Феміди з Києва.
фото: ЦПК

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розгляне скаргу на вирок, яким до 10 років позбавлення волі засудили колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чаусу.

Таке рішення 24 липня ухвалила АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Відкрити апеляційне провадження за апеляційними скаргами прокурора, захисників та обвинуваченого на вирок Вищого антикорупційного суду від 14.06.2023 у кримінальному провадженні №52016000000000073 від 14.03.2016 за обвинуваченням (Миколи Чауса – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд визнав винуватим екссуддю Чауса в проханні надати неправомірну вигоду. Йому призначили покаранням у вигляді 10 років позбавлення волі із забороною протягом 3 років після цього обіймати посади судді, судді Конституційного суду, члену Вищої ради правосуддя та конфіскацією майна. Чауса взяли під варту в залі суду.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня 2021 року. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

Раніше 30 липня 2021 року екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові. В 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. за винесення вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: