Антикорупційний суд зобов'язав НАБУ здійснити привід екссудді Чауса

Читать на русском
Антикорупційний суд вирішив самостійно ініціювати питання про здійснення приводу обвинуваченого в судове засідання.
Микола Чаус

Вищий антикорупційний суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро здійснити привід у судове засідання колишнього судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 30 листопада ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У рішенні вказується, що Чаус не з'явився до суду 23 і 29 листопада. Захистом було подано документ про планову госпіталізацію обвинуваченого, але без штампу та підпису лікаря. Ухвалою суду від 29 листопада постановленою без виходу до нарадчої кімнати, зобов'язано ТОВ «Клініка «Денис» надати інформацію щодо стану здоров'я. На засідання 30 листопада документів не надійшло, а Чаус знову не з'явився і тому суд зобов'язав привести його в засідання.

«Здійснити привід обвинуваченого (Миколи Чауса – ред.) у судове засідання на 6 грудня 2022 року о 08:00 до ВАКС. Виконання ухвали про здійснення приводу обвинуваченого доручити Національному антикорупційному бюро України. Контроль за виконанням приводу покласти на прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Офісу генерального прокурора України, які входять до групи прокурорів у цьому кримінальному провадженні», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, детективи НАБУ затримали Чауса в лікарні «Феофанія» 3 серпня. Йому було вручено клопотання про застосування запобіжного заходу. Як відомо, антикорупційний суд відправив екссуддю Чауса під цілодобовий домашній арешт.

30 липня екссуддю Чауса знайшли у Вінницькій області. До цього він переховувався у Молдові.

Як відомо, в 2016 році українські правоохоронні органи викрили суддю Чауса на хабарі 150 тис. дол. При винесенні вироку в інтересах підсудних. Він сховав хабар в банки, які закопав у своєму городі. Нещодавно НАБУ завершило розслідування цієї справи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: