Зведення Генштабу: Сили оборони відбили всі атаки і вразили майже 30 ворожих цілей

Читать на русском
За даними Генштабу, минулої доби на фронті сталося близько 20 бойових зіткнень, окупанти намагаються наступати відразу на п'яти напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби на фронті сталося близько 20 бойових зіткнень, окупанти намагаються наступати відразу на п'яти напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 25 липня.

Протягом доби ворог завдав 1 ракетного та 49 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню за позиціями наших військ та населеними пунктами. На жаль, є постраждалі серед цивільного населення, руйнування зазнали житлові будинки та інша інфраструктура.

Ковбаса в обмін на чоловіка: яку компенсацію пропонують сім'ям окупантівУ росії родичам мобілізованих, а також загиблих військових видають продуктові набори, дрова, рибу, рушники. Докладніше – на інфографіці.

«Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою», – зазначили в Генштабі.

На Лиманському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Діброви Луганської області. Наніс авіаційний удар у районі Спірного Донецької області.

На Бахмутському напрямі українська армія успішно відбила атаки противника в районах на схід від Ступочек і біля Диліївки Донецької області. Ворог завдав авіаційних ударів у районах Кліщіївки та Диліївки.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, Сили оборони успішно відбили атаки російських військ у районі Авдіївки. Водночас, ворог здійснив артилерійські обстріли понад 10 населених пунктів.

На Мар'їнському напрямі ЗСУ продовжують стримувати наступ окупантів у районі міста Мар'їнка. Артилерійські обстріли зазнали населених пунктів Красногорівка, Максиміліанівка та Георгіївка Донецької області.

На Куп'янському та Шахтарському напрямках рашисти обстріляли низку населених пунктів, розташованих уздовж лінії бойового зіткнення.

Війна росії проти України: чотири сценарії закінчення конфлікту та їхні наслідки для сторінЄ чотири основні сценарії закінчення російсько-української війни. Що вони передбачають і який вплив матимуть на всі сторони конфлікту – на інфографіці.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню українських військ. Водночас Сили оборони України продовжують проведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 7 артилерійських засобів на вогневій позиції, 2 станції радіоелектронної боротьби та 2 станції радіоелектронної боротьби.

Також було знищено ворожий вертоліт Ка-52, 5 ударних БпЛА противника типу «Шахед-136» та 2 розвідувальні БпЛА оперативно-тактичного рівня.

Нагадаємо, за останню добу окупанти в Україні втратили 600 осіб, 12 танків та десятки одиниць інших видів техніки.

Раніше в Міноборони оновили дані про співвідношення втрат ЗСУ та окупантів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: