Окупанти намагалися наступати на чотирьох напрямках, ЗСУ відбили всі атаки – Генштаб

Читать на русском
Українські військові за добу завдали ударів по 35 російських цілях. ЗСУ, зокрема, вразили 4 пункти управління, 3 засоби ППО, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 станції РЕБ окупантів.
Фото: Генштаб ЗСУ

Українські військові за добу відбили атаки противника на чотирьох напрямках і завдали ударів по 35 російських цілях.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 24 липня.

Протягом доби відбулось 23 бойових зіткнення – окупанти намагалися наступати на Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Покарання росії за злочини в Україні: які інститути вже працюють над цимНад покаранням росії за злочини в Україні вже працюють три міжнародні інститути. Які їхні завдання та що ще належить створити.

Так, на Бахмутському напрямку наші захисники успішно відбили атаки противника в районах на північний захід від Оріхово-Василівки, на південь від Іванівського і на захід від Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку, під щільним вогнем авіації та артилерії противника, ЗСУ відбили атаки російських військ у районі Первомайського Донецької області. Ворог також завдав авіаційних ударів біля Новокалинового, Авдіївки, Невельського Донецької області.

На Мар'їнському напрямі Сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ у районах Красногорівки та Мар'їнки Донецької області. Ворог, у свою чергу, здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області. Здійснив обстріл понад 10 населених пунктів.

На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів у районах Білогорівки Луганської області та Лимана, Ямполя, Сіверська, Спірного, Роздолівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник зосереджує основні зусилля на запобіганні подальшому просуванню наших військ. Водночас Сили оборони продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямах, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневої поразки артилерією за виявленими цілями супротивника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

У Генштабі також розповіли, що російські загарбники продовжують мародерити на тимчасово окупованій території України.

«Так, у населеному пункті Миронівський Донецької області, з 10 липня встановлено прибуття окупантів із підрозділу росгвардії «Ахмат», які примусово виселяють місцевих мирних мешканців із їхніх будинків на вулицю та самовільно заселяються у житло. Також вищезгадані представники російських окупаційних військ масово займаються мародерством, що спричиняє хвилю невдоволення серед цивільних людей», – йдеться у зведенні.

Авіація Сил оборони відповіла на безчинства росіян 8 ударами по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 по зенітно-ракетних комплексах противника. А українські ракетники та артилеристи за добу вразили 4 пункти управління, 3 засоби протиповітряної оборони, 9 артилерійських засобів на вогневих позиціях та 4 станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Крім того, підрозділи ЗСУ знищили 3 ударні БПЛА противника типу «Шахед-136».

Нагадаємо, протягом тижня Силам оборони України вдалося знищити 4280 російських окупантів.

Крім того, 22 липня у Запорізькій області було ліквідовано російського пропагандиста Ростислава Журавльова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: