Зміцнення України дозволить позбавити путіна ілюзії всесильності – Блінкен

Читать на русском
Підтримка ЗСУ може бути найкращим способом позбавити путіна впевненості у власній всесильності, і що він може пережити Україну і десятки країн, які її підтримують в захисті, заявив Блінкен.
Державний секретар США Ентоні БлінкенФото з відкритих джерел

Довгострокова підтримка України міжнародною спільнотою доведе президенту росії володимиру путіну, що його розрахунок на те, що Захід припинить допомагати, є хибним.

Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен, передає Голос Америки.

Він зауважив, що путіну не вдасться «пересидіти» ні Україну, ні інші країни. Це, на думку держсекретаря, є найшвидшим способом закінчення війни.

Данілов: саміт НАТО – це кінець проєкту путіна з відновлення російсько-радянської імперіїСекретар РНБО заявив, що місце та вага України на порядку денному саміту НАТО — подія історичного значення, і це кінець проєкт путіна щодо відновлення російсько-радянської імперії.

«Допомога Україні – найефективніший спосіб завершити цю війну і позбавити путіна впевненості у своїй спроможності продовжувати це безкінечно», – сказав посадовець.

Він також зазначив, що цього тижня у Вільнюсі всі побачили, як десятки країн вживають дуже конкретних заходів щодо продовження підтримки України. Зокрема, надання їй «дуже потужного пакету допомоги» від країн НАТО, що включає заходи, які «діятимуть багато років для зміцнення оборонних інститутів України».

Блінкен також підкреслив, що путін уже програв у своїх розрахунках щодо досягнень в Україні.

«Путін хотів стерти Україну з карти, покласти край її незалежності, включити до складу рф. Цього не сталося, і досягнути успіху він не може. Питання зараз у тому, де і як це закінчиться. Принципово, ці рішення повинна ухвалювати Україна... Ніхто так не хоче швидшого закінчення війни, як український народ», – сказав він.

При цьому, коментуючи можливі переговори з рф, держсекретар США зазначив, що поки не бачить ознак готовності росії до дипломатії.

Раніше Блінкен заявив, що українські захисники забезпечені всім потрібним для досягнення перемоги.

Також, на думку держсекретаря США, Україна має все необхідне для деокупації своїх територій.

Нагадаємо, Палата представників США відхилила усі негативні для України поправки до оборонного бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: