Гуменюк пояснила, навіщо рф взяла паузу в атаках на склади з зерном

Читать на русском
Ворог поки що взяв паузу у ракетних обстрілах портової інфраструктури України та зернових терміналів.
фото РБК-Україна

Російські окупанти взяли паузу в ракетних обстрілах України, а саме – портової інфраструктури та зернових терміналів. Зараз ворог зосередився на розвідці та дорозвідці.

Про це заявила речник Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону в суботу, 22 липня.

Атака на зерновий термінал на Одещині: фото наслідківВнаслідок атаки на зерносховища на Одещині виникла пожежа на площі понад 200 кв. м, знищено сільськогосподарську та рятувальну техніку, а також 120 тонн зерна. Фото наслідків.

«Ворог взяв певну паузу для збору інформації. Але навіть цю паузу було заповнено звуками «Шахедів» у нашій зоні відповідальності», – повідомила вона.

Гуменюк зазначила, що окупанти намагаються зібрати інформацію про розміщення наших систем ППО, а також про припортову інфраструктуру. Вона нагадала, що вночі українська ППО якраз збила п'ять ворожих дронів-камікадзе над південними регіонами України.

Нагадаємо, 17 липня росія вийшла із «зернової угоди». Відразу після цього росіяни ночами почали атакувати південь України. Ворог завдавав прицільних ракетних і дронових ударів саме по портовій інфраструктурі.

Остання така атака рф відбулася в ніч на 21 липня. Росіяни намагалися знищити ангари із зерном на Одещині. Всього за тиждень росія знищила кілька десятків тисяч тонн українського зерна.

Гуменюк раніше попередила, що атаки на порти та склади із зерном ще можуть повторитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: