У рф тривають переговори щодо майбутнього ПВК «Вагнер» – британська розвідка

Читать на русском
В росії минула розгубленість через спробу заколоту ПВК Вагнер. Наразі формуються домовленості щодо майбутнього найманців.
Фото Медуза

В росії минула розгубленість через спробу заколоту ПВК «Вагнер». Наразі формуються домовленості щодо майбутнього найманців.

Про це повідомляє британська розвідка.

«Російський апарат безпеки вступив у період розгубленості та переговорів після заколоту групи Вагнера 24 червня 2023 року. В останні дні почала формуватися проміжна домовленість щодо майбутнього групи», – йдеться в повідомленні.

Розвідники зазначають, що 12 липня міноборони рф оголосили про передачу угрупованням Пригожина 2000 одиниць військової техніки, зокрема танків. А станом на 15 липня невеликий контингент бійців прибув до табору в Білорусі. Водночас деякі групи у соціальних мережах, пов’язаних із військовою компанією, відновили діяльність, зробивши акцент на висвітленні діяльності найманців Пригожина в Африці.

«Виходячи з останніх заяв російських офіційних осіб, держава, ймовірно, готова прийняти прагнення ПВК «Вагнер» зберегти свою широку присутність на африканському континенті», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни припустили, що путін має намір зберегти ПВК «Вагнера» як бойову силу окремо від Пригожина.

Також писали, що після провального заколоту медіагрупа Пригожина «Патріот» припинила роботу, але її доля досі остаточно не вирішена. Водночас акаунти тролів очільника найманців і досі активні в інтернеті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: