Щоб піти штурмом: у МВС показали, як нацгвардійці розчищають шлях через мінні поля

Читать на русском
Клименко показав відео, як бригада Нацгвардії на південному напрямку спільно з іншими підрозділами сил оборони рухається мінними полями.
фото pravda.com.ua

Активні наступальні дії української армії ускладнює щільне мінування місцевості. Проте бійці Нацгвардії знаходять способи робити проходи крізь міни і знищувати окупантів.

Про це розповів голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

Мінні поля стали найбільшою перешкодою для українського контрнаступу – WPУкраїна отримала менше 15% від всього саперного та інженерного обладнання, яке просила у партнерів. Це уповільнює просування військ, оскільки території перед ворожими укріпленнями щільно заміновані.

Зокрема, він показав, як бригада Нацгвардії «Кара-Даг» на південному напрямку спільно з іншими підрозділами сил оборони рухається вперед.

«Ситуацію ускладнює щільне мінування території ворогом. Проте гвардійці вміють справлятися навіть з такою задачею. На відео можна побачити один із моментів пророблення проходів у мінних полях перед штурмом», – написав глава МВС.

Клименко уточнив, що минулого тижня на окремих ділянках гвардійці просунулися на 1,7 км. Також у військових були успіхи та просування протягом минулих днів.

«Точні цифри будуть озвучені в потрібний час, давши змогу бійцям закріпитися», – додав міністр.

Нагадаємо, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський заявив, що зараз створено всі умови для повернення Бахмута, але з меншими в десятки разів втратами, ніж у росіян.

А радник голови ОПУ Михайло Подоляк прогнозує тривалий та складний контрнаступ України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: