У деяких областях відключали електрику через негоду та обстріли

Читать на русском
Через грозовий шторм в Україні знеструмлювалися 152 населені пункти. А в деяких регіонах причиною перебоїв стали нові обстріли рф.
Shutterstock

В Україні 20 липня зафіксували відключення світла в 11 областях через нові ворожі обстріли. Ще однією причиною перебою з електрикою стала негода.

Про це повідомило Міненерго у четвер, 20 липня.

Як змінилися тарифи на електроенергію для населенняЯк змінилися єдині та зонні тарифи на електроенергію для населення з 1 червня – на інфографіці.

Так, через негоду найбільше перебоїв зі світлом було у західних регіонах.

«Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися 152 населених пункти: у Закарпатській області – 79 населених пунктів, у Львівській області – 44, в Івано-Франківській – 26, у Чернігівській – 2, у Сумській області – 1 населений пункт», – йдеться в повідомленні.

Крім того, через нічну атаку росіян зазнала пошкоджень і відключилася трансформаторна підстанція в Миколаївській області. Без світла залишилося 263 споживачі. На Одещині тимчасово знеструмлювалося 2,8 тис. абонентів.

Також через обстріл залишається без світла частина споживачів у Донецькій, Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях.

Ремонтні бригади вже працюють на місцях аварії.

У Міненерго уточнили, що виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб українців. Дефіциту сьогодні немає.

Нагадаємо, 18 липня в Україні через негоду знеструмило понад сотню населених пунктів.

Синоптики попереджали, що в Україні 20 та 21 липня погіршиться погода – пройдуть грози та дощі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: