Мер Одеси Труханов залишився без обов'язків

Читать на русском
Антикорупційний суд не встиг вчасно розглянути клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на мера Одеси.
фото: Одеська міська рада

Вищий антикорупційний суд не встиг вчасно розглянути клопотання про продовження строку дії обов'язків, покладених на міського голову Одеси Геннадія Труханова. Тому він залишився без обов'язків.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«16.06.2023 прокурор САП звернувся до ВАКС з клопотанням про продовження строків обов'язків. Проте суд так і не встиг розглянути указане клопотання у відповідні строки. Як наслідок, строк дії обов'язків у обвинуваченого сплив 05.07.2023. Наразі вирішується питання щодо звернення до суду з клопотанням про повторне накладення процесуальних обов'язків на указану особу», – зазначають у САП.

Наступне засідання заплановане на 26 липня.

За даними «Слово і діло», на Труханова було одягнуто електронний браслет, однак через закінчення строку дії обов'язків його вже зняли.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд заарештував Труханова з альтернативою 13,42 млн грн застави. Кошти внесли і він вийшов зі слідчого ізолятора під такі обов'язки: прибувати за кожною вимогою до суду; не відлучатися за межі території України без дозволу суду; повідомляти суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з особами, визначеними в ухвалі суду; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, Одеський міський голова Геннадій Труханов у період з липня по грудень 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та представниками приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 92 млн грн. Корупційну схему, на переконання детективів, реалізовано під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. В подальшому сплачені кошти планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області. Детективи НАБУ та прокурори САП стали на заваді цим планам, ініціювавши у грудні 2016 року накладення арешту на кошти, сплачені із місцевого бюджету Одеси.

Пізніше у цій справі встановили організатора та інших учасників схеми. Зокрема, за даними слідства, екснародний депутат Олександр Дубовой є організатором схеми. Крім нього, про підозру повідомили депутату Одеської обласної ради Олегу Бабенку, ексдепутату Кілійської районної ради Одеської області Анатолію Коломійцю та Поповій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: