В Україні можуть знизити граничний вік перебування призовників на військовому обліку

Читать на русском
У Міноборони зазначили, що тривале перебування на військовому обліку призводить до того, що значна кількість придатних громадян не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.
Фото: patrul.in.ua

Міністерство оборони пропонує зменшити граничний вік перебування громадян на військовому обліку призовників з 27 до 25 років.

Про це йдеться у пресслужбі Міноборони.

Мобілізація в Україні у 2023: кого мобілізують і що потрібно знатиПосилення мобілізації в Україні у 2023 році залежить від декількох факторів, а зміни в мобілізаційному процесі, швидше за все, все ж таки з'являться

Там уточнили, що зміни продиктовані відсутністю потреби перебування призовників до 27 років на військовому обліку під час дії воєнного стану.

По-перше, щорічне проходження медичних оглядів призводить до додаткових фінансових витрат, навантаження на медичних працівників та збільшення черг для проходження ВЛК. У той час як призов на строкову військову службу під час воєнного стану не здійснюється.

По-друге, тривале перебування на військовому обліку призовників під час дії воєнного стану призводить до того, що значна кількість придатних до військової служби громадян, які не мають статусу військовозобов'язаних, не може бути залучена до військової служби за призовом під час мобілізації.

«З огляду на значну увагу суспільства до питань, пов'язаних з військовим обліком громадян та мобілізацією, слід зазначити, що всі ініціативи Сил оборони України, спрямовані на зміцнення обороноздатності держави, обґрунтовані, узгоджені з іншими урядовими та структурами безпеки та мають на меті виключно оптимізацію процесів задля наближення нашої перемоги», – зазначили у Міноборони.

Нагадаємо, нещодавно ми розповідали, хто та де має право вручати повістки українським громадянам.

Раніше повідомлялося, що військовим надали додаткову підставу для демобілізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: