ВАКС оголосив обвинувальний вирок депутату Полтавської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив розгляд справи за обвинуваченням полтавського депутата. Його визнали винуватим у кримінальному проступку.
Олег Дядик

Вищий антикорупційний суд визнав винуватим депутата Полтавської обласної ради від фракції «За майбутнє» Олега Дядика у недостовірному декларуванні. Його оштрафували на 34 тисячі гривень та заборонили обіймати посади в органах влади протягом двох років.

Такий вирок 24 березня оголосила колегія суддів ВАКС у складі: головуючого Сергія Мойсака та суддів Тимура Хамзіна, Віри Михайленко, повідомляє «Слово і діло».

«Дядика Олега Олеговича визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України», – оголосив Мойсак.

Депутата Дядика оштрафували на 34 тисячі гривень і заборонили йому протягом 2 років з дня набрання сили вироком обіймати посади, пов'язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів до Апеляційної палати ВАКС.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно депутата Полтавської облради Олега Дядика. За версією обвинувачення, він у щорічній декларації за 2020 рік не зазначив факт перебування у його власності понад 2 млн грн статутного капіталу компанії «Міт Магнат», хоча він є єдиним засновником цього підприємства. Крім того, політик приховав факт отримання прибутків від діяльності на цьому підприємстві та не відобразив свої фінансові зобов'язання за отриманими у попередніх роках позикою та договором лізингу на суму понад 1,2 млн грн.

Як наслідок, внесені до декларації відомості відрізняються від достовірних на понад 3,47 млн грн, що більш ніж у 500 разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».

Раніше ВАКС виправдав народного депутата Максима Пашковського від звинувачень у недостовірному декларуванні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: