Ворог намагається перехопити ініціативу на Лимано-Куп'янському напрямку – Череватий

Читать на русском
Російські військові намагаються перехопити ініціативу на Лимано-Куп'янському напрямку фронту.
Генштаб ЗСУ

Російські військові намагаються перехопити ініціативу на Лимано-Куп'янському напрямку фронту.

Про це повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий.

За його словами, на Лимано-Куп'янському напрямку ворог намагається перехопити ініціативу. Проте Сили оборони стримують його. Наразі цей напрямок є лідером за артилерійськими ударами. Так, за добу росіяни 536 разів били різними типами й калібрами артилерії.

Також на цьому напрямку відбулося вісім бойових зіткнень і 10 авіанальотів.

«Наші військові знищили 34 загарбників та поранили ще 115. Вони також підбили російський танк Т-72, бойову машину піхоти, самохідну артилерійську установку «Піон», дві гармати, безпілотник, три склади боєприпасів та сім авто, які підвозили боєприпаси», – додав Череватий.

Нагадаємо, протягом останнього тижня росіяни та ЗСУ досягли незначних успіхів на різних ділянках фронту. Відомо, що окупанти намагалися просунутися у районі Кремінної, а українські захисники зосередили основні зусилля у районі Бахмута. Також ворог намагається проводити локальні наступи на півдні Донецької області, зокрема під Авдіївкою.

Також писали, що на тлі успішного просування українських бійців в районі Бахмута російські окупанти активізувалися на Куп'янському напрямку з метою відвернути увагу ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: