Обстріли Сумщини: в області за останню добу зафіксовано 252 вибухи, є загиблі

Читать на русском
Протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордоння Сумської області. Зафіксовані 252 вибухи.
t.me/mvs_ukraine

На Сумщині протягом минулої доби, 17 липня, росіяни обстрілювали прикордоння 39 разів, ворожих атак зазнали вісім громад області.

Про це повідомляє пресслужба Сумської ОВА у Телеграмі.

«Протягом дня росіяни здійснили 39 обстрілів прикордоння. Зафіксовані 252 вибухи. Обстрілів зазнали Білопільська, Новослобідська, Хотінська, Краснопільська, Юнаківська, Есманська, Шалигинська, Середино-Будська, громади», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ворог бив за артилерії та мінометів по Білопільській громаді. Внаслідок одного з артобстрілів загинуло дві цивільні особи, поранення дістали 10 осіб. Пошкоджено адміністративну будівлю, чотири багатоквартирні будинки, гараж і два приватних автомобілі. Внаслідок ще одного артобстрілу пошкоджено електромережі. Крім того, по місцевості у напрямку села Волфине, Білопільської ТГ, Сумського району з гелікоптера було здійснено пуски НАР.

При цьому, Новослобідську громаду росіяни обстрілювали з мінометів. Унаслідок обстрілу сталося загорання господарчої споруди, також уламками пошкоджено трактор. Внаслідок ще одного мінометного обстрілу пошкоджено три приватних будинки. Також зафіксовано скидання ВОГ з БПЛА.

Хотінська і Середино-Будська громади зазнали мінометних обстрілів. За наслідками одного з обстрілів виникла пожежа приватного житлового будинку.

У Краснопільській громаді, обстріляній з артилерії, пошкоджено два приватних будинки і покинуту господарську споруду. Також зафіксовано мінометні обстріли та обстріл з гелікоптера некерованими авіаційними ракетами.

З артилерії росіяни обстрілювали Юнаківську громаду, де ворожі снаряди пошкодили два приватних будинки, гараж і мопед. Також ворог бив із мінометів. Прильоти ворожих снарядів зафіксовані й у Шалигинській та Есманській громадах.

Нагадаємо, що російські окупаційні війська у понеділок, 17 липня, накрили вогнем пожежну частину у Білопіллі Сумської області.

Також ворожі війська атакували Вовчанськ на Харківщині. Внаслідок обстрілу постраждала людина.

А в ніч на понеділок, 17 липня, окупанти завдали ракетного удару по багатоповерхівках Краматорська Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: