Генерала рф Суровікіна позбавили повноважень – розвідка

Читать на русском
Після невдалого бунту ватажка ПВК Вагнера Євгенія Пригожина у країні-агресора, Суровікін фактично позбавлений своїх повноважень.
Фото: РИА Новости

Заступник командувача об'єднаного угрупування військ росії в Україні генерал Сергій Суровікін перебуває на території рф. Він фактично позбавлений повноважень, його долю ще вирішують.

Про це йдеться у повідомленні речника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова під час телемарафону.

«Цапи-відбувайло»: хто з російського військового керівництва був відсторонений за провали в УкраїніНа кого у кремлі звалили провину за провали російської армії в Україні та усунули з посад – на інфографіці.

Як зазначив представник розвідки, що після невдалого бунту ватажка ПВК «Вагнера» Євгенія Пригожина у країні-агресора «жаби змагаються з гадюками», а Суровікін фактично позбавлений своїх повноважень.

«Якщо говорити про його подальшу долю, то побачимо, вона ще не вирішена», - додав Юсов.

Нагадаємо, за інформацією західної розвідки, Суровікін міг наперед знати про плани Євгена Пригожина підняти повстання проти російського військового керівництва.

Пізніше російські джерела повідомили, що генерал ще з 25 червня перебуває у СІЗО. Проте деякі ЗМІ писали, що його допитали та відпустили.

Американська розвідка підтверджує затримання Суровікіна.

Разом із Суровікіним на деякий час із публічного простору випадав голова Генштабу Валерій Герасимов. Але 10 липня у росії показали нараду за його участю.

А нещодавно одного з російських генералів усунули від командування після доповіді про проблеми в армії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: