Розтрата 250 млн грн: арешт керівника благодійної організації знову продовжили

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив частково клопотання детектива НАБУ про продовження строку тримання під вартою підозрюваного.

Вищий антикорупційний суд продовжив до 21 травня строк тримання під вартою керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного, але зменшив його заставу з 20 до 15,3 млн грн застави. Його підозрюють у причетності до розтрати 250 млн грн та легалізації коштів.

Таке рішення 23 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Апеляційна палата ВАКС заарештувала керівника БО «Подих милосердя» Андрія Чорного з альтернативою 20,09 млн грн застави. Пізніше його арешт продовжили. У зв'язку з наближенням дати завершення дії арешту детектив НАБУ і прокурор САП просили його продовжити.

«Продовжити (Андрію Чорному – ред.), який підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 КК України, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на шістдесят днів у державній установі «Київський слідчий ізолятор», тобто до 21.05.2023 включно, в межах строку досудового розслідування», – йдеться в рішенні.

Водночас суддя зменшив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави до 15,3 млн грн. У разі внесення коштів на підозрюваного покладуть такі обов'язки: прибувати за першою вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або місця роботи; утримуватися від спілкування з будь-яких питань із підозрюваними та свідками; не відлучатися з Хмельницької області без дозволу; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, за версією слідства, в результаті незаконних дій колишньої державної секретарки Міністерства економіки Олесі Савчук, ексгенерального директора ДП «Укрпатент» Андрія Кудіна та головного бухгалтера підприємства, а також керівника благодійної організації «Подих милосердя» Андрія Чорного у червні 2022 року з рахунку держпідприємства на рахунок благодійної організації незаконно перераховано понад 250 млн грн начебто на закупівлю балістичних жилетів для потреб Міністерства оборони України. Проте броньовані жилети так і не були закуплені, а кошти за них через низку фінансових операцій перераховані на рахунки інших підприємств з ознаками фіктивності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: